Bd-ul Ion Mihalache 93, bl14, sc1, sector 1, Bucuresti
Pentru programari sunati la: 021 224 2401 / 0757 108 819

Ortodontie

Ortodontie

Aparatul dentar, necesitate stomatologica sau estetica?
Cu totii suntem tentati sa afirmam ca aspectul fizic este un element esential al vietii noastre cotidiene.
In acest context a avea dintii drepti se impune ca o necesitate ,in special pentru cresterea increderii de sine. Dar la fel de important este ca aparatul dentar se aplica in scopul tratarii diferitelor anomalii dentare, care netratate in timp afecteaza dintii, tesuturile gingivale, muschii, articulatia temporomandibulara.
Niciodata nu este prea tarziu pentru a beneficia de tratamentul de indreptare a dintilor, ortodontia se adreseaza in egala masura atat copiilor cat si adultilor. Pentru detalii click aici.

Tipuri de tratamente ortodontice:

*Aparatul dentar lingual INCOGNITO (pentru detalii click aicieste un aparat fix invizibil, care se aplica pe partea interioara a dintilor.Se potriveste pentru tratarea oricarei anomalii dentare si pentru majoritatea pacientilor.Spre deosebire de brecket-urile conventionale, INCOGNITO este un aparat individualizat , se adapteaza pe forma dintilor fiecarui pacient in parte.Este realizat in laboratoarele din Germania, prin tehnologie computerizata, iar aliajul ales pentru confectionarea lui este un aliaj pe baza de Aur, ceea ce ii asigura o precizie si o acuratete superioara .In plus , marele avantaj apreciat de majoritatea pacientilor consta in faptul ca este un aparat complet invizibil, breketurile sunt plate si comfortabile.

*Aparatul dentar INVISALIGN (pentru detalii click aici ) este un aparat invizibil detasabil.Tratamentul consta in purtarea succesiva a unor gutiere, dispozitive transparente , confortabile si care sunt detasabile.Documentatia pacientului, radiografii, fotografii si amprenta dentara(clasica sau digitala obtinuta in urma scanarii) sunt trimise in laboratoarele din SUA si printr-o tehnologie computerizata specialistii confera un plan de tratament. Acesta ulterior este modificat daca este nevoie si aprobat de catre medicul ortodont certificat Invisalign, si i se prezinta pacientului pentru accept.

Avantajele aparatului invizibil INVISALIGN :

-precizia deosebita ca urmare a tehnologiei computerizate

-este individualizat fiecarui pacient si nevoilor lui

-ca urmare a faptului ca dispozitivele sunt detasabile, acest tip de tratament mentine nivelul corespunzator de igiena, deasemenea nu impune restrictii alimentare.Gutierele se scot inainte de fiecare masa si se repun ulterior sau ori de cate ori pacientul are un eveniment social la care doreste sa participe fara a iesi in evidenta cu aparat dentar.

-pentru a dori sa stiti daca aceasta solutie vi se potriveste, trebuie sa va faceti o programare la medicul nostru specialist ortodont certificat INVISALIGN , DR DENISA ZAHARIA .Medicul este cel care stabileste diagnosticul si daca acest tip de aparat se potriveste .Insa aparatul Invisalign acopera toata gama anomaliilor dentare, de la simple inghesuiri lae dintilor, spatieri, ocluzie adanca sau deschisa.

Peste 5 milioane de oameni din intreaga lume au ales INVISALIGN!

ALEGE SI TU!

 

*Aparatul dentar DAMON (pentru detalii click aicibreketurile autoligaturante Damon, sistem dezvoltat in SUA de peste 20 ani, au marele avantaj ca dezvolta asupra dintilor o forta constanta si de intensitate mica, avand un raspuns biologic foarte bun.Actionand cu forte slabe , exista un echibru intre apozitie si resorbtie, adica remodelarea osoasa are ca rezultat alinierea dintilor la forte foarte slabe.

Breketurile au un design special, neavand clasicele elastice , au un sistem cu clapeta , care mentine tot timpul aparatul activ de la un control la altul.Acest lucru implica un mare avantaj, controalele pot fi efectuate la 8-10 saptamani.Este un aparat performant, biologic, foarte confortabil si pacientii nu resimt durerea, iar varianta DAMON CLEAR este aproape invizibila.

 

*Aparatul dentar safir- este un aparat fix  cu breketuri complet transparente, care se preteaza in orice situatie.Este un aparat aproape invizibil, confortabil, si reprezinta varianta aleasa de majoritatea pacientilor adulti si chiar adolescenti.Insa, ceea ce trebuie stiut este ca rezultatul mult dorit depinde atat de pregatirea si experienta medicului ortodont cat si de calitatea acestor breketuri, de acuratetea si precizia lor.

 

*Aparatul dentar metalic-este varianta clasica de a realiza un tratament ortodontic.Este la fel de eficient , se adreseaza mai mult copiilor si adultilor la care calitatea estetica a aparatului nu primeaza.

 

*Aparate dentare mobile – se adreseaza copiilor in perioada de dentitie mixta 7-10 ani (dinti definitivi si de lapte) influentand cresterea oaselor maxilare si ajuta la eliminarea unor obiceiuri vicioase(suptul degetului, deglutitia infantila). Aparatul poate fi indepartat de catre pacient, motiv pentru care, rezultatul tratamentului depinde de motivatia acestuia.
Ortodontia-se ocupa cu studiul si tratamentul anomaliilor dento-maxilare, ducand la un aspect dento-facial armonios.Anomaliile dento-maxilare sunt tulburari de crestere si dezvoltare ale aparatului dento-maxilar.Ele pot aparea ca expresie a unei mosteniri genetice sau datorita unor factori din mediul inconjurator(factori functionali-respiratia orala,deglutitia ,obiceiurile vicioase) sau factori dismetabolici(rahitismul).

Frecventa anomaliilor este in continua crestere, circa 90%din populatie prezinta diverse anomalii, dar din fericire ele pot fi corectate prin tratament ortodontic la orice varsta.

Manopere ortodontice efectuate in clinica noastra:

-profilaxia si tratamentul anomaliilor dento-maxilare

-tratamentul ortodontic la copii si adolescenti

-tratamentul ortodontic al adultului

Profilaxia si tratamentul anomaliilor –tratamentul profilactic  in cazul dintilor temporari are ca scop prevenirea instalarii unor viitoare anomalii in dentitia definitiva.Anomaliile dento-maxilare se datoreaza frecvent unor factori locali si/sau de mediu(carii care duc la pierderea timpurie a dintilor temporari,obiceiuri vicioase-sugerea degetului,respiratia orala).Aplicarea timpurie a unor dispozitive simple poate preveni instalarea unor daune ulterioare.

Tratamentul ortodontic la copii si adolescenti –In dentitia mixta 8-12 ani ,profitand de perioada de crestere a oaselor maxilare,se poate institui tratament ortodontic in cazul tulburarilor functioanle,corectand anomalii scheletale si functionale.

Este considerata prima etapa a tratamentului ortodontic.

In cazul prognatismului mandibular (barbia marita)se instituie timpuriu tratament pentru a stimula dezvoltarea maxilarului superior si a inhiba cresterea mandibulei.In cazul retrognatismului mandibular/prognatism maxilar(mandibula este situata in spatele maxilarului) se poate aplica aparat functional tip activator.

In perioada 11-15 ani toti dintii dsefinitivi sunt erupti si este perioada optima de aplicare a unui aparat dentar fix.Copilul devine atent la aspectul inestetic al dintilor si se prezinta lin clinica fie ca a observat inghesuiri sau spatieri ale dintilor,lipsa unor dinti(frecvent a caninilor) sau o muscatura incorecta.Trebuie sa intelegem ca la aceasta varsta adolescentii devin foarte interesati de aspectul fizic si obtinerea unui zambet armonios ii confera increderea in sine de care are nevoie.

Tratamentul ortodontic la adult-se indica de obicei la orice varsta,in funcie de actiunea dorita.

-In cazul inghesuirilor in zona frontala  imbunatateste estetica,posibilitatile de igienizare,reduce riscul de carie si creste durata de viata a dintilor pe arcada.

-corecteaza pozitia dintilor in vederea realizarii unor lucrari protetice(cand sunt dintii inclinati) sau creeaza spatiu pentru inserarea unor implanturi.

In functie de situatia clinica a pacientului ,ortodontul va decide si daca,in vederea corectarii anomaliei,va fi necesara efectuarea unor extractii dentare(dinti temporari,permanenti sau supranumerari)sau daca trebuie utilizate si si alte mijloace terapeutice ajutatoare tratamentului ortodontic(slefuiri dentare,tratament parodontal,tratament chirurgical).

Indicatiile tratamentului ortodontic

-tulburari functionale-corecteaza pozitia dintilor si influenteaza dezvoltarea oaselor maxilare pentru a optimiza functiile aparatului dento-maxilar(masticatie,fonatie,respiratie).Ocluzia(muscatura) corecta este premiza pentru sanatatea de lunga durata a dintilor.

-tulburari fizionomice-pentru o aliniere perfecta  a dintilor si in final armonie dento-faciala.

In functie de tipul anomaliei , majoritatea tratamentelor incep la 9-10 ani.In anomaliile grave(prognatism mandibular) trebuie sa incepem tratamentul mai devreme.

Tratamentul ortodontic poate fi efectuat in principiu la orice varsta, motiv pentru care toti mai multi adulti opteaza pentru tratament, existand si tipuri de aparate “invizibile” Incognito,Invisalign.

Durata tratamentului variaza in functie de varsta pacientului, de tipul anomaliei si de modul in care se respecta planul de tratament.In medie durata este de 2 ani, acesta fiind tratamentul “activ”. Urmeaza perioada de contentie (tratament “pasiv”), in care se stabilizeaza rezultatul obtinut si care dureaza de la 2-3 ani ,in unele cazuri putand fi permanenta(pe toata durata vietii) in functie de anomalia corectata.In aceasta perioda pacientul trebuie sa poarte anumite dispozitive (fixe-retainere sau mobile-gutiere contentie,positioner,aparat mobil) pentru stabilizarea rezultatului.