Aparat dentar metalic

Aparat dentar metalic

 • este aparatul clasic, cel mai des utilizat
 • bracket-urile se aplică pe față exterioară a dinților cu un adeziv special
 • bracket-urile pot fixa arcul dentar cu ligaturi metalice sau elastice sau pot fi fără ligaturi, autoligaturante
 • este un aparat foarte eficient
 • se îndepărtează ușor de pe dinți
 • este confortabil și rezistent
 • cu ajutorul lui se tratează orice anomalie dentară, de la simple înghesuiri și spațieri ale dinților, până la cazuri complexe, ocluzie adâncă sau deschisă
 • este ales de majoritatea pacienților copii, care și-l pot personaliza cu module (elastice) colorate sau de adulții la care nu primează factorul estetic
 • există doua tehnici -standard (bracketuri fără informații ) sau straight-wire (bracketurile conțin informația și arcul drept)

STOP CĂUTĂRII.

NOI READUCEM ZÂMBETE

Care este evoluția unui aparat dentar metalic?

Am putea cred că a avea dinții drepți este o alegere a omului modern, dar în realitatea bracket-urile sunt datate încă din antichitate.

Conform Asociației Americane de Ortodonție, au fost descoperite la mumiile egiptene benzi metalice care încercuiau dinții ,iar Hipocrate și Aristotel vorbeau despre modalități de îndreptare a dinților în anii 400-500 IDH.

La începutul anilor 1900, Edward Angle a avut o contribuție semnificativă în designul aparatelor ortodontice. În anii aceia ortodonții foloseau mult Aurul pentru arcuri, inele, bracketuri. De ce Aurul? Pentru că este un material precis, maleabil și ușor de modelat.

Bracket-urile care se lipesc direct pe dinți au apărut abia în 1970. Cam în aceeași periaodă au apărut și bracket-urile metalice autoligaturante, iar bracket-urile linguale în jurul anului 1980.

Dr. Ronald Roth este considerat unul dintre părinții ortodonției moderne, a introdus în 1975 prescripția Roth în cadrul tehnicii straight-wire, ce prevede corecția malocluziei în armonie cu ocluzia funcțională.

El vorbește despre cele 5 elemente pe care medicul ortodont trebuie să le ia în calcul în timpul diagnosticării

 • estetica facială
 • estetica dentară
 • ocluzia funcțională și poziția condililor
 • stabilitate
 • sănătate periodontală

Aparat dentar metalic preț

Prețul unui aparat dentar metalic variază în funcție de calitatea bracket-urilor, de acuratețea lor și de medicul ortodont care conduce tratamentul. Puteți afla mai multe detalii legat de preț aparat dentar metalic din lista noastră de prețuri. Sună acum pentru o programare la medicul nostru specialist ortodont Dr. Denisa Zaharia!

Pacienți Fericiți

Recomand Perfectdent din toată inima. De la simple detartaje până la lucrări complexe, ne-am simțit întodeauna tratați cu căldură și profesionalism, totul executat cu maximum de atenție și fără durere sau stres la un preț corect. Atât eu cât și cei doi copii ai mei am beneficiat de servicii de ortodonție realizate cu profesionalism și de fiecare dată copiii așteptau cu nerăbdare următoarea vizită.
Cristina Patentașu
Medic Oftalmolog, HEXAMED
Cred că orice afacere și orice relație sănătoasă se bazează pe oameni. Sunt mulți ani de când eu, soțul și copiii mei avem o relație cu Perfectdent. Așa că, am ajuns între timp să cunoaștem și oamenii din spatele afacerii. Am înțeles astfel că acolo unde există empatie, profesionalism și dorința continuă de autodepășire este un loc care mi se potrivește și pe care îl recomand!
Raluca Rădescu
Fondator Art Studio „Între Rame”
Relația mea cu „Perfectdent” a început în urmă cu 3 ani și a devenit unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care le fac. Le-am și spus medicilor din cabinet că, de când i-am cunoscut, am ajuns să vin la stomatolog ca la cursurile de yoga. Ceea ce spune multe despre cât de multă încredere am în Andreea Corlan și Denisa Zaharia, medicii care m-au făcut să zâmbesc cu încredere. Pentru cei care încă mai au „fobie” de stomatologi, recomand din inimă câteva ședințe de „terapie dentară” la Perfectdent!
Cătălin Anchidin
Rollercoaster PR
Nu mi-am pus vreodată problema să îmi pun aparat dentar, deși nu aveam nici pe departe dinții perfecți. Echipa Perfectdent m-a convins și a fost cea mai bună decizie. În mai puțin de un an aveam rezultatul dorit, mulțumită dedicării și profesionalismului Perfectdent. Sunt disponibili și flexibili, te ghidează spre soluția cea mai bună pentru tine și se asigură că o și duci la îndeplinire. Cu siguranță cea mai bună alegere pentru cel mai frumos zâmbet.
Ecaterina Burlacu
Avocat Senior, PELI FILIP
Când Ruxandra, fetița mea s-a hotărât să mergem la ortodont, avea mari emoții și îmi punea o mulțime de întrebări. Acum mă întreabă “când mai mergem la Denisa?” Dr. Ortodont Denisa Zaharia este extraordinar de atentă, cu multă răbdare și un bun profesionist la care merg cu încredere în fiecare lună.
Ioana Ginghină
Actriță & influencer
Mă bucur foarte tare pentru că mi-am găsit medicul stomatolog în care să simt că am deplină încredere. Decizia de a-mi pune aparat dentar este una dintre cele mai bune luate în ultimul an iar vizitele la medicul meu Denisa Zaharia sunt pline de povești interesante, pentru că pe lângă un medic dedicat, este și un om frumos, prietenos și cald.
Sore
Actriță, dansatoare & cântăreață

Perfectdent @ La Măruță

Perfectdent @ Digi24

perfectdent kids

STOP CĂUTĂRII.

NOI READUCEM ZÂMBETE