Aparate dentare fixe

Aparate dentare fixe

Ce este aparatul dentar fix?

Aparatul dentar fix este acela care se lipește pe dinți și rămâne acolo pe toată durata tratamentului, spre deosebire de cel mobil sau cel detașabil Invisalign.

Care sunt componentele ?

Aparatul dentar fix clasic cuprinde brecketuri dentare, arcul dentar, inele sau tubusoare( elemente de ancoraj pe molari) și ligaturile metalice sau elastice( elementele care fixează arcul în brecket).

Breketurile dentare sunt confecționate din oțel, aliaj pe baza de aur sau plolisticla specială și diferă de la un dinte la altul prin faptul că sunt brecketuri preinformate în tehnică straightwire (conțin informație specifică pentru poziționarea fiecărui dinte după măsurători ideale prestabilite) sau fără informații în tehnică edgewise (standard). În acest caz informațiile sunt introduse de catrr medic prin îndoituri la nivelul arcului dentar.
Mai există o categorie diferită de bracketuri, cele autoligaturante (Damon), Acestea, spre deosebire de cele clasice la care arcul se menține activ prin ligaturi, au în componentă o clapetă care menține arcul fixat în bracket și exercită o forță constanța dar blândă asupra dinților.

Clasificare aparate dentare fixe:

  • aparatul fix metalic
  • aparatul fix safir
  • aparatul lingual( Incognito)
  • aparatul autoligaturant Damon
  • aparatul Invisalign

Aparatele dentare fixe au prețuri variabile în funcție de tipul materialului din care sunt confecționate, de estetică lor. Mai multe informații legate de acest aspect găsiți în lista noastră cu aparate dentare fixe prețuri.

STOP CĂUTĂRII.

NOI READUCEM ZÂMBETE

Cum se aplică brecket-urile pe dinți?

Procedura de aplicare a aparatului dentar fix este una simplă și complet nedureroasă. Are o durata de 30-40’ iar etapele sunt aceleași ce cele de la aplicarea unei obturații (plombe) dentare.

  • se aplică demineralizantul (acid fosforic) , care se spală după 45”
  • adezivul sau bondingul
  • compozitul fotopolimerizabil pe talpa bracket-ului și acesta se poziționează pe dinte
  • se exercită o presiune pentru că materialul în exces să poată fi curățat
  • se fotopolimerizeaza (se întărește).

Ce este arcul dentar?

Arcurile dentare sunt cele care se fixează în slotul brecketului și sunt confecționate din materiale diferite ( oțel, nichel-titanium, Australian Wire) și au grosimi diferite care cresc progresiv, cu cât acul este mai gros cu atât se exprimă mai mult informația din brecket.

Cum acționează arcul dentar?

El este elementul principal care corectează poziția dinților prin forțele dezvoltate la nivelul dinților. Arcul se fixează în slotul bracketului prin modulele elastice sau ligaturile de sârmă.

Cum se deplasează dinții?

Dinții se fixează în os prin ligamentele parodontale, niște fribre elastice care mențîn dintele că într-un hamac. În spațiul parodontal, dintre dinte și os , se găsesc și vase de sânge și terminații nervoase care transmit durerea.

Atunci când o forță se aplică asupra dintelui, de o parte a dintelui are loc compresia ligamentelor, de cealaltă parte apare elongația acestor fibre, ducând la procesul de remodelare osoasă, apoziție și resorbție.

Este foarte important că forță aplicată asupra dintelui să fie o forță optimă, pentru a există un raport de echilibru între resorbție și apoziție, producându-se cea mai rapidă deplasare a dintelui fără distrugerea țesuturilor.

Pot mânca după aplicarea aparatului dentar?

Imediat după încheierea ședinței de aplicare, pacientul poate mânca, nu resimte durere . Senzația de presiune și tensiune apare de obicei în câteva ore sau a două zi și pacientului i se recomandă să mănânce alimente mai moi în primele zile, până se obișnuiește. Pacientul trebuie să evite alimentele dure și lipicioase (caramele, fistic, alune , popcorn) sau să muște din ceva dur (măr spre exemplu).

Cum mă igienizez cu aparatul dentar fix?

Este foarte importantă menținerea igienei în cazul purtării unui aparat fix. Datorită elementelor multiple prezente pe dinți, acestea reatenționează alimente și pacientul trebuie să aloce mai mult gimp igienizării.

Recomandăm utilizarea unei periuțe moi ( fie clasică manuală, fie electrică) și suplimentar periuțe inter-dentare și dușul bucal.
În cadrul controalelor, dacă medicul sesizează o igienă necorespunzătoare, va recomandă efectuarea unei igienizări periodice la 3 luni pentru a preveni apariția inflamației gingivale sau a demineralizărilor sau chiar că cariilor în smalțul dentar.

Durata tratamentului cu aparat dentar variază în funcție de vârstă pacientului, de tipul anomaliei și de modul în care se respectă planul de tratament. În medie durata este de 1,5 ani , putând varia între 6 luni- 2 ani, acesta fiind tratamentul “activ”.

Urmează perioada de contenție (tratament “pasiv”), în care se stabilizează rezultatul obținut și care durează de la 2-3 ani ,în unele cazuri putând fi permanentă(pe toată durata vieții) în funcție de anomalia corectată. În această perioadă pacientul trebuie să poarte anumite dispozitive (fixe-retainere sau mobile-gutiere contenție, positioner, aparat mobil) pentru stabilizarea rezultatului.

Aparate dentare fixe prețuri

Când vorbim despre preț aparat dentar fix, trebuie să știm că acesta variază în funcție de materialul din care sunt confecționate brecketurile, de tehnologia utilizată în conceperea lor dar și de experiență medicului specialist ortodont.

Dacă doriți mai multe informații despre preț aparate dentare fixe, va rugăm să accesați lista noastră de prețuri aparate dentare fixe.

Clienți Fericiți

Recomand Perfectdent din toată inima. De la simple detartaje până la lucrări complexe, ne-am simțit întodeauna tratați cu căldură și profesionalism, totul executat cu maximum de atenție și fără durere sau stres la un preț corect. Atât eu cât și cei doi copii ai mei am beneficiat de servicii de ortodonție realizate cu profesionalism și de fiecare dată copiii așteptau cu nerăbdare următoarea vizită.
Cristina Patentașu
Medic Oftalmolog, HEXAMED
Cred că orice afacere și orice relație sănătoasă se bazează pe oameni. Sunt mulți ani de când eu, soțul și copiii mei avem o relație cu Perfectdent. Așa că, am ajuns între timp să cunoaștem și oamenii din spatele afacerii. Am înțeles astfel că acolo unde există empatie, profesionalism și dorința continuă de autodepășire este un loc care mi se potrivește și pe care îl recomand!
Raluca Rădescu
Fondator Art Studio „Între Rame”
Relația mea cu „Perfectdent” a început în urmă cu 3 ani și a devenit unul dintre cele mai relaxante lucruri pe care le fac. Le-am și spus medicilor din cabinet că, de când i-am cunoscut, am ajuns să vin la stomatolog ca la cursurile de yoga. Ceea ce spune multe despre cât de multă încredere am în Andreea Corlan și Denisa Zaharia, medicii care m-au făcut să zâmbesc cu încredere. Pentru cei care încă mai au „fobie” de stomatologi, recomand din inimă câteva ședințe de „terapie dentară” la Perfectdent!
Cătălin Anchidin
Rollercoaster PR
Nu mi-am pus vreodată problema să îmi pun aparat dentar, deși nu aveam nici pe departe dinții perfecți. Echipa Perfectdent m-a convins și a fost cea mai bună decizie. În mai puțin de un an aveam rezultatul dorit, mulțumită dedicării și profesionalismului Perfectdent. Sunt disponibili și flexibili, te ghidează spre soluția cea mai bună pentru tine și se asigură că o și duci la îndeplinire. Cu siguranță cea mai bună alegere pentru cel mai frumos zâmbet.
Ecaterina Burlacu
Avocat Senior, PELI FILIP
Când Ruxandra, fetița mea s-a hotărât să mergem la ortodont, avea mari emoții și îmi punea o mulțime de întrebări. Acum mă întreabă “când mai mergem la Denisa?” Dr. Ortodont Denisa Zaharia este extraordinar de atentă, cu multă răbdare și un bun profesionist la care merg cu încredere în fiecare lună.
Ioana Ginghină
Actriță & influencer
Mă bucur foarte tare pentru că mi-am găsit medicul stomatolog în care să simt că am deplină încredere. Decizia de a-mi pune aparat dentar este una dintre cele mai bune luate în ultimul an iar vizitele la medicul meu Denisa Zaharia sunt pline de povești interesante, pentru că pe lângă un medic dedicat, este și un om frumos, prietenos și cald.
Sore
Actriță, dansatoare & cântăreață

Perfectdent @ La Măruță

Perfectdent @ Digi24

STOP CĂUTĂRII.

NOI READUCEM ZÂMBETE