Bd-ul Ion Mihalache 93, bl14, sc1, sector 1, Bucuresti
Pentru programari sunati la: 021 224 2401 / 0757 108 819

Intrebari

Intrebari Frecvente

Daca va doriti un aparat invizibil, Invialign este cea mai buna solutie pentru obtinerea rezultatului dorit.
Se realizeaza In SUA utilizand o tehnologie 3D computerizata pentru obtinerea planului de tratament si a gutierelor.
Este un aparat :
*Invizibil
*Confortabil
*Detasabil (se poate indeparta in timpul meselor si in orice moment doriti)
*Va permite igiena optima si nu impune restrictii alimentare
*Cel mai important, va ofera garantia rezultatului dorit ca urmare a preciziei tehnologiei computerizate
Implantul dentar este o piesa din titan care se insereaza in osul maxilar pentru a inlocui unul sau mai multi dinti pierduti.
Inainte de procedura propriu zisa, este necesar un consult de specialitate pentru a hotari daca exista os pentru inserarea implantului sau aveti nevoie de aditie de os si ce tip de implant se potriveste in cazul dumneavoastra.
Contrar opiniei unor pacienti care cred ca detartajul “slabeste” dintii, noi stim ca trebuie sa efectuam detartajul o data pe an sau o data la 6 luni la persoanele care depun mult tartu.Tartul este o placa alimentara mineralizata(intarita)cu un continut crescut de bacterii care afecteaza gingia si osul, adica tesuturile de sustinere ale dintilor. Deci este foarte important sa nu mentinem aceasta placa in contact cu gingia, pentru ca ea devine inflamata,rosie, va sangera usor si se va retrage.
Indiferent de tipul de aparat dentar , cu o igiena riguroasa iti poti mentine sanatatea dintilor si a gingiilor. In cazul aparatelor mobile sau a celui Invisalign, igienizarea se face normal. In situatia in care aveti un aparat fix lingual sau clasic, pe exteriorul dintilor, trebuie sa alocati mai mult timp igienizarii.
Este important pe langa periajul cu periute soft normale sau electrice cu capat senzitiv, sa utilizati periutele interdentare si dusul bucal. Sa intrebati medicul ortodont si acesta iti va explica cum trebuie sa te igienizezi si cum poti folosi chiar si ata dentara.
Este foarte important ca parintele sa igienizeze cavitatea bucala a copiilor de la aparitia primilor dintisori. La inceput se recomanda utilizarea unei paste de dinti fara fluor si de la 2 ani se poate utiliza pasta cu fluor adaptata varstei. Este important sa obisnuim copilul de mic cu ritualul de igienizare pentru a-si forma deprinderea si ca adult. Este foarte important ca dupa igienizarea de seara efectuata inainte de culcare, copilul sa nu mai primeasca lapte, ceai sau orice alt aliment, ceea ce ar favoriza aparitia cariilor.
Fatetele dentare reprezinta metoda cea mai putin invaziva pentru a obtine un zambet de revista. Ele necesita o slefuire minima din smaltul dintilor pentru a modifica culoarea, forma dintilor, atunci cand dorim o estetica deosebita.
Trebuie sa stim ca atunci cand ne dorim sa obtinem lucrari protetice cu o estetica superioara, similara dintilor naturali,vorbim de fatete/coroane integral ceramice sau pe suport zirconiu. Intotdeauna in zona dintilor frontali si a premolarilor trebuie sa optam pentru aceste variante, fatete si coroane  integral ceramice sau pe suport de zirconiu, pentru a nu transpare metalul asa cum se intampla la cele cu suport .metalic. In felul acesta nu va sti nimeni ca avem lucrari protetice in locul dintilor naturali.

Cu siguranta, DA, pentru ca este un aparat personalizat dupa forma si marimea dintilor tai, pornind de la anomalia pe care o aveti. Se poate utiliza aproape in toate cazurile, atat la adolescenti cat si la adulti.
Implantul se poate utiliza dupa 18 ani la orice varsta!
Programati-va la o consultatie de specialitate la unul dintre medicii nostri pentru a va furniza toate informatiile in cazul dumneavoastra.
Preventia este cea mai buna solutie pentru a ne mentine dintii si gingiile sanatoase. Este important sa efectuam un periaj corect minim de 2 ori pe zi, dimineata si seara inainte de culcare, cate 3 minute, pentru a preveni aparitia leziunilor carioase si a afectiunilor gingivale. Este important ca periajul sa fie efectuat cu o periuta moale(soft) pentru a executa manevre blande, a nu irita si traumatiza gingia.
Se recomanda si mijloacele auxiliare de igienizare:ata dentara, periute interdentare si dusul bucal.
In afara aparatelor detasabile(mobile sau Invisalign) la care alimentatia nu este afectata, in cazul aparatelor fixe trebuie sa acorzi atentie sporita alimentatiei. Nu aveti voie sa muscati din alimente dure(mar, para,morcov, bagheta paine ..), acestea trebuie taiate bucati si mestecate pe zona laterala, trebuie sa evitati tot ce este foarte crocant: fistic, alune, popcorn.
Sigur ca orice element care se desprinde sau se rupe poate fi ajustat si corectat fara probleme, dar pentru a nu prelungi durata tratamentului, trebuie sa aveti grija.
Da, aparatul dentar are efecte la orice varsta.. Este important ca prima vizita la ortodont sa se se fac in jurul varstei de 5-6 ani,pentru a depista la timp problemelor care apar in dezvoltarea maxilarelor. Trebuie sa evaluam daca copilul prezinta obiceiuri vicioase (suptul degetului, respiratie orala, inghitirea cu limba intre dinti-deglutitie infantila) si sa incercam constientizarea lor de catre copil si renuntarea la ele. Daca este necesar medicul ortodont va va recomanda aplicarea la maxilar a unui dispozitiv fix pentru largirea acestuia, obtinand astfel spatiu si creand premizele unei dezvoltari armonioase a maxilarelor.
Da, tratamentul ortodontic este eficient si la adult la orice varsta, obtinandu- se alinierea dintilor si o muscatura echilibrata.Frecvent la adult, scopul unui tratement ortodontic este sa asezam dintii corect inaintea unui tratament protetic, inainte de a realiza lucrari protetice sau sa cream spatiu pentru implanturi.
Si Da, nu in ultimul rand, ne adresam si persoanelor varstnice, pentru ca datorita bolii parodontale, dintii de multe ori migreaza, nu mai sunt intr-o pozitie stabila si atunci tratamentul ortodontic urmareste inchiderea spatiilor si stabilizarea lor, pentru ca fortele sa se distribuie uniform si sa le crestem durabilitatea.
Da, putem corecta pozitia incorecta a dintilor cu fatetele dentare.Trebuie insa sa tinem cont de faptul ca, atunci cand dintii nu sunt asezati intr-o pozitie corecta, sacrificiul de substanta dentara(de smalt) va fi mult mai mare, pentru a uniformiza dintii. Un tratament corect presupune intai aplicarea unui aparat dentar pentru aliniere, urmand ca apoi sa apelam la fatete dentare daca dorim sa modificam forma si culoarea dintilor.