Laserul dentar în stomatologie

Laserul în stomatologie

Ce este laserul dentar

Laserul dentar a revoluționat stomatologia, fiind printre cele mai inovatoare metode folosite în cabinetul de medicină dentară. Grație laserului stomatologic, tratamentele au devenit mai rapide, mai sigure și foarte ușor de tolerat de către pacienții de toate vârstele.

Cum se face terapia cu laser în stomatologie

Tratamentul cu laser în stomatologie are la bază tehnologia emisiilor de lumină. Astfel, cu ajutorul unor fascicule luminoase se poate îmbunătăți estetica zâmbetului, aici ne referim la albirea dentară, și se pot trata afecțiuni gingivale, precum gingivita sau boala parodontală. Tratamentele cu laser în stomatologie sunt mult mai ușor de tolerat de către pacient, fiind preferate în locul manoperelor clasice, inconfortabile, care necesită mai multe vizite la stomatolog.

Laserul in stomatologie

Tratamente dentare care se tratează cu laser

Tratamentele cu laser în stomatologie pot fi utilizate pentru mai multe tipuri de intervenții, iată care sunt cele mai des utilizate:

  • Albirea dentară cu laser

Cu ajutorul laserului dentar se poate realiza albirea întregii danturi într-o singură ședință. Astfel, ne putem bucura de un zâmbet cu până la se 6 nuanțe mai alb într-un timp record, față de alte metode de albire în cabinet. Rezultatele sunt vizibile imediat, iar efectele sunt de lungă durată. Spre deosebire de alte metode de albire dentare, această metodă cu laserul nu provocă iritații ale gingiilor ori alte efecte secundare, întreg procesul fiind unul sigur și blând cu țesuturile moi. Albirea dentară cu laser este realizată de medici cu experiență, fiind de preferat metodelor practicate acasă, ce se pot dovedi nu doar necorespunzătoare și ineficiente, ci și dăunătoare pentru smalțul dinților.

  • Terapia durerii cu laser

Biostimularea sau terapia durerii cu laser elimină temporar durerile minore de la nivelul cavității orale, reduce edemului postoperator și ajută la vindecarea rapidă. Ce se întâmplă mai exact în timpul terapiei durerii? Energia luminii emisă de laser produce un răspuns biologic la nivel celular, combustibilul celular crește, în timp ce respirația celulară este îmbunătățită, este favorizată sinteza de colagen și drenajul limfatic, ceea ce reduce edemul post operator, acționează că efect antiinflamator și accelerează vindecarea.

  • Laserul pentru parodontoză

Tratamentul cu laser în stomatologie reprezintă una dintre cele mai moderne aparate folosite cu succes în realizarea tratamentelor în cazul bolii parodontale. Cu ajutorul acestuia, medicii stomatologi pot efectua tratamente eficiente, sigure și fără durere într-un număr minim de ședințe. Astfel, laserul este folosit în decontaminarea pungilor parodontale, stimularea refacerii gingiei și reconturarea atraumatică a marginii gingivale, fiind o soluție minim invazivă în chirurgia parodontală. Tratamentul cu laser creează condițiile optime necesare pentru reatașarea gingiei de dinte. Energia generată de laser are rolul de a înlătura microbii și țesuturile din cavitatea orală afectare, grăbind vindecarea și reducând la minimum disconfortul postoperator.

Beneficiile terapiilor laser în stomatologie @ Sanatate cu Stil

Avantajele folosirii laserului în stomatologie

Laserul dentar are beneficii atât pentru medicul dentist, cât și pentru pacient. Concret, când vorbim despre beneficiile oferite medicului stomatolog ne referim la un timp de lucru mai scurt și la o precizie mai mare. Lipsa sângerării, absența durerii și vizitele scurte la dentist sunt doar câteva dintre aspectele foarte importante pe care pacientul ar trebui să le aibă în vedere.

Cât costă tratamentele cu laser în stomatologie

Planul de tratament este personalizat pentru fiecare pacient. În funcție de complexitatea cazului și de dorințele pacientului, împreună cu medicul, se stabilește strategia terapeutică. Laserul în stomatologie face parte din noile tehnologii utilizate în în acest domeniu și ne ajută să ne păstrăm sănătatea orală. Cu toate acestea, este responsabilitatea noastră, în calitate de pacienți, să avem grijă de dantura noastră, să urmăm sfaturile medicului dentist și să mergem periodic la stomatolog pentru un control de rutină.

STOP CĂUTĂRII.

NOI READUCEM ZÂMBETE

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *