Bd-ul Ion Mihalache 93, bl14, sc1, sector 1, Bucuresti
Pentru programari sunati la: 021 224 2401 / 0757 108 819

Tratamente la Microscop

Tratamente dentare la microscop

Care sunt avantajele folosirii unui microscop in stomatologia moderna?

Cu un microscop procedurile stomatologice pot fi efectuate mult mai exact folosind o marire reglabila si o imagine fara umbre datorita unei surse de lumina directe proiectata prin fibra optica.

In general marirea imaginii poate fi intre 4x si 24x asigurand astfel o aria de diagnosticare extinsa, datorita unei vizibilitati mult imbunatatite. De exemplu mare parte a cariilor de fisura si microfracturilor nu pot fi vazute cu ochiul liber.

Cu ajutorul microscopului se poate vedea chiar direct in interiorul dintelui , pana la varful radacinii.

Poate fi utilizat in majoritatea procedeelor stomatologice:tratamentul cariilor dentare, lucrari protetice dar este utilizat cu predilectie in tratamentul afectiunilor pulpare (indepartarea nervului si obturatia de canal) avantajul fiind realizarea precisa a acestui tip de tratament. Se elimina astfel aparitia eventualelor complicatii,ceace asigura durabilitatea tratamentului in timp.

Utilizam in clinica noastra microscopul dentar Zeiss Pico pentru ca ne ajuta sa punem mai rapid si mai precis un diagnostic.Acesta este ulterior discutat cu pacientul si exemplificat pe baza fotografiilor pe care le putem face la microscop.Cu ajutorul camerei video incorporate, imaginile surprinse la microscop sunt redate si pacientul isi poate vedea proprii dinti la dimensiuni marite.

Microscopul se utilizeaza in endodontie de peste 20 ani si este binecunoscuta utilitatea lui in gasirea unor canale suplimentare, mai ales la dintii cu mai multe radacini.Tot in endodontie,mai putem descoperi cu ajutorul microscopului si fisurile sau fracturile radiculare,caile false, perforatiile sau instrumentele fracturate in interiorul radacinilor dentare la dintii cu tratamente endodontice mai vechi.

In ultimii ani microscopul dentar a inceput sa fie folosit si in parodontologie, mai ales in depistarea tartului subgingival si la interventiile chirurgicale minim invazive.Apoi utilizarea microscopului s-a extins si la procedurile de restaurare a dintilor prin obturatii(plombe), coroane sau alte lucrari dentare a caror precizie este importanta si mai usor de verificat cu ajutorul microscopului.

Facem fatete dentare la microscop?

Da, facem, pentru ca fatetele sunt niste piese atat de delicate si de fine incat merita toata atentia si precizia pe care o putem oferi.

Facem extractii complicate la microscop?

Da, facem,pentru ca putem vedea cu precizie unde se afla un varf de radacina care s-a fracturat in timpul extractiei si a ramas in os.