Tratamente la Microscop
Tratamente dentare la microscop
Care sunt avantajele folosirii unui microscop în stomatologia modernă?
Cu un microscop procedurile stomatologice pot fi efectuate mult mai exact folosind o mărire reglabilă și o imagine fără umbre datorită unei surse de lumină directe, proiectată prin fibră optică.
În general mărirea imaginii poate fi între 4x și 24x asigurând astfel o arie de diagnosticare extinsă, datorită unei vizibilități mult îmbunătățite. De exemplu, mare parte a cariilor de fisură și microfracturile nu pot fi văzute cu ochiul liber.
Cu ajutorul microscopului se poate vedea chiar direct în interiorul dintelui , până la vârful rădăcinii.
Poate fi utilizat în majoritatea procedeelor stomatologice: tratamentul cariilor dentare, lucrări protetice dar este utilizat cu predilecție în tratamentul afecțiunilor pulpare (îndepărtarea nervului și obturația de canal) avantajul fiind realizarea precisă a acestui tip de tratament. Se elimina astfel apariția eventualelor complicații, cea ce asigura durabilitatea tratamentului în timp.
Utilizăm în clinică noastră microscopul dentar Zeiss Pico, pentru că ne ajută să punem mai rapid și mai precis un diagnostic si apoi sa tratăm. Acesta este ulterior discutat cu pacientul și exemplificat pe baza fotografiilor pe care le putem face la microscop. Cu ajutorul camerei video încorporate, imaginile surprinse la microscop sunt redate și pacientul își poate vedea proprii dinți la dimensiuni mărite.
> 16 ANI
DE EXPERIENȚĂ
> 2000
TRATAMENTE
ORTODONTICE
> 8000
PACIENȚI FERICIȚI
99,99 %
ZÂMBETE DE
MULȚUMIRE
STOP CĂUTĂRII.
NOI READUCEM ZÂMBETE
Microscopul se utilizează în endodonție de peste 20 ani și este binecunoscută utilitatea lui în găsirea unor canale suplimentare, mai ales la dintîi cu mai multe rădăcini. Tot în endodonție, mai putem descoperi cu ajutorul microscopului și fisurile sau fracturile radiculare,căile false, perforațiile sau instrumentele fracturate în interiorul rădăcinilor dentare la dintâi cu tratamente endodontice mai vechi.
În ultimii ani microscopul dentar a început să fie folosit și în parodontologie, mai ales în depistarea tartului subgingival și la intervențiile chirurgicale minim invazive. Apoi utilizarea microscopului s-a extins și la procedurile de restaurare a dinților prin obturații (plombe), coroane sau alte lucrări dentare a căror precizie este importantă și mai ușor de verificat cu ajutorul microscopului.
Facem fațete dentare la microscop?
Da, facem, pentru că fațetele sunt niște piese atât de delicate și de fine încât merită toată atenția și precizia pe care o putem oferi.
Facem extracții complicate la microscop?
Da, facem, pentru că putem vedea cu precizie unde se află un vârf de rădăcina care s-a fracturat în timpul extracției și a rămas în os.